فروش انواع مواد شیمیایی با بهترین کیفیت

اسید سالیسیلیک چیست؟ خرید، قیمت و فروش

ارائه بهترین قیمت ها

کیفیت تضمین شده

ارسال به تمام نقاط ایران

توضیحات

اسید سالیسیلیک چیست؟ به گروهی از داروها گفته می شود که به عنوان کراتولیتیک شناخته می شوند. در درمان بیماری های پوستی مانند پوسته پوسته شدن، برفکی شدن و ضخیم شدن زیاد پوست استفاده می شود.این ترکیب را می توان در انواع داروهای بدون نسخه و با نسخه می توان یافت. از دیدگاه شیمی این ترکیب یک لیپوفیلیک بنزوئیک اسید است که از فنولیک اسید و بتا هیدروکسی اسید در موقعیت ارتو ساخته شده است. برای خرید اسید سالیسیلیک در دو گرید دارویی و صنعتی و اطلاع از قیمت فروش آن با کارشناسان ما در مبتکران شیمی در تماس باشید.

فروش اسید سالیسیلیک

مبتکران شیمی با سابقه ای درخشان خرید و فروش مواد شیمیایی، قادر به تامین طیف گسترده ای از مواد شیمیایی برای مشتریان گرامی می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید.

ساختار شیمیایی و خواص آن

ساختار شیمیایی این ترکیب به صورت مقابل است:

ساختار شیمیایی اسید سالیسیلیک

این ماده یک پود سفید مایل به زرد کمرنگ و بدون بو است. این ماده از پوست درخت بید و برگ درخت زمستانی حاصل می شود. اسید مزدوج سالیسیلات بوده و مشتق استیله شده آن همان آسپیرین است. در آب و بسیاری از حلال های آلی محلول است. در ادامه به برخی از ویژگی های این ترکیب اشاره خواهیم کرد:

فرمول شیمیایی C7H6O3
جرم مولی 138.122 گرم بر مول
چگالی 1.443 گرم بر لیتر
نقطه ذوب 158.6 درجه سانتیگراد
نقطه جوش (دمای تخریب) 200 درجه سانتیگراد
حلالیت محلول در آب، اتر، تتراکلروکربن، بنزن، پروپانول، استون، اتانول، تولوئن

میزان حلالیت در حلال های مختلف:

حلال آب 1.24 گرم بر لیتر (صفر درجه سانتیگراد)

2.48 گرم بر لیتر (25 درجه سانتیگراد)

حلال بنزن 0.46 گرم/100 گرم (11.7 درجه سانتیگراد)

0.775 گرم/100 گرم (25 درجه سانتیگراد)

حلال کلروفرم 2.22 گرم/100 میلی لیتر (25 درجه سانتیگراد)

2.31 گرم/100 میلی لیتر (30.5 درجه سانتیگراد)

حلال متانول 40.67 گرم/100 گرم (3- درجه سانتیگراد)

62.48 گرم/100 گرم (21 درجه سانتیگراد)

روغن زیتون 2.43گرم/100 گرم (23 درجه سانتیگراد)
حلال استون 39.6 گرم/100 گرم (23 درجه سانتیگراد)

روش تولید اسید سالیسیلیک

یک محصول بیوسنتزی از آمینواسید فنیل آلانین است. اما سدیم سالیسیلات به صورت تجاری از برهمکنش سدیم فنولات با دی اکسید کربن در فشار بالا (حدود 100 اتمسفر) و دمای بالا (حدود 115 درجه سانتیگراد) تهیه می شود. د رادامه یک مرحله اسیدی شدن با اسید سولفوریک منجر به تولید سالیسیلیک اسید می شود. این واکنش با نام واکنش کلب-اشمیت شناخته می شود.

واکنش کلب-اشمیت

همچنین می توان با هیدرولیز آسپیرین یا متیل سالیسیلات با کمک اسید یا باز قوی آن را تهیه کرد. این ماده در دمای 200-230 درجه سانتیگراد به فنول و دی اکسید کربن تجزیه می شود.

C6H4OH(CO2H) → C6H5OH + CO2

کاربردها

  • پزشکی:

    این ترکیب معمولا به عنوان دارویی جهت لایه برداری پوست استفاده می شود. همچنین به عنوان دارویی برای درمان زگیل، آکنه، پسوریازیس، میخچه، شوره سر و خال های گوشتی استفاده می شوند.

کاربرد اسید سالیسیلیک در پزشکی

  • موارد استفاده در ساخت:

    از دیگر کاربردهای این ماده در تولید سایر داروها از جمله 4-آمینو سالیسیلیک اسید ، ساندولپیرید و لندتیمید (از طریق سالتامید) می توان نام برد. یکی از اصلی ترین مواد اولیه تولید آسپرین است. آسپرین را می توان با با استری شدن گروه هیدروکسیل فنولی اسید سالیسیلیک با گروه استیل از استیک انیدرید یا استیل کلرید تهیه کرد. ساب سوسیلسیلات بیسموت که ماده موثره در کمک به تسکین معده مانند پپتو-بیسمول است، ماده اصلی کائوپکتات است و عملکرد ضد التهابی را نشان می دهد و همچنین به عنوان یک آنتی بیوتیک ضد اسید و خفیف عمل می کند نیز از دیگر مشتقات این ترکیب است. همچنین متیل سالیسیلات که به عنوان مایع برای تسکین درد مفاصل و عضلات استفاده می شود و سالیسیلات کولین که به صورت موضعی برای تسکین درد زخم دهان استفاده می شوند، نیز از دیگر مواد مشتق شده این ماده می باشد.

  • صنایع غذایی:

    در صنایع غذایی به عنوان نگهدارنده استفاده می شود. چرا که این ترکیب یک ضد باکتری و ضد قارچ است.

مکانیسم عمل اسید سالیسیلیک

این ترکیب فعالیت آنزیمی COX1 را مختل می کند تا تشکیل پروستاگلاندین های پیش التهاب را کاهش دهد. خواص ضد روماتیس (ضد التهاب غیر استروئیدی) سالیسیلات نتیجه مکانیسم های ضد درد و ضد التهاب آن است. با این کار باعث می شود سلولهای اپیدرم با سرعت بیشتری از بین بروند، از گرفتگی منافذ جلوگیری کرده و فضای رشد سلولهای جدید را فراهم می کند. سالیسیلیک اسید از اکسیداسیون اوریدین-5- فسفوگلوکز (UDPG) را به طور رقابتی با دینوکلئوتید آدنوزین نیکوتینامید UDPG مهار می کند. همچنین از طریق رقابت از انتقال گروه گلوكورونیل اسید یوریدین-5-فسفوگلوكورونیك به گیرنده فنولیك جلوگیری می كند. عمل تأخیر در ترمیم زخم سالیسیلات ها احتمالاً عمدتاً به دلیل اثر مهار کنندگی آن در سنتز موکو پلی ساکارید است.

منشا جانوری و گیاهی

این ترکیب در گیاهان به صورت آزاد و استرهای کربوکسیله شده آن و گلیکوزیدهای فنلی وجود دارد. چندین مطالعه نشان می دهد که انسان را به مقدار قابل اندازه گیری از این گیاهان به دست می آورند. بسیاری از مواد غذایی شامل قهوه، چای، آبجو، میوه ها و سبزیجات، سیب زمینی شیرین، آجیل و روغن زیتون حاوی این ماده هستند. گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ، لبنیات، شکر و نان و غلات دارای محتوای سالیسیلات کم تری هستند.

مضرات اسید سالیسیلیک

حدود 17 تا 27 درصد این ماده به صورت رنگ و 20 تا 50 درصد آن به صورت پودر برای درمان زگیل استفاده می شود. بهتر است از پودر آن برای درمان آکنه استفاده نشود و فقط به شکل دارویی با دوز مشخص مورد استفاده قرار بگیرند. حتی برای از بین بردن زگیل، محلول آن باید یک یا دو بار در روز استفاده شود چرا که استفاده مکرر از آن ممکن است منجر به افزایش عوارض جانبی بدون تاثیر بیشتر شود.

اگر غلظت بالای پماد سالیسیلیک روی پوست اعمال شود ، مقادیر زیادی از آن می تواند وارد خون شود و در نتیجه برای جلوگیری از عوارض بعدی نیاز به همودیالیز است.

مضرات اسید سالیسیلیک

برگه اطلاعات ایمنی (MSDS) اسید سالیسیلیک

  • در صورت برخورد این ماده با چشم منجر به سوزش شدید و همچنین آسی ببه قرنیه می شود. در صورت برخورد با چشم بلافاصله چشم ها را به مدت 15 دقیقه با آب فراوان بشویید و از یک پزشک کمک بگیرید.
  • تماس با پوست باعث تحریک و سوختگی احتمالی می شود، به خصوص اگر پوست مرطوب باشد. در صورت جذب شدن، ممکن است علائمی شبیه علائم بلع ایجاد کند. ممکن است باعث بثورات پوستی و فوران شود. در صورت تماس با پوست بلافاصله دست ها را به مدت 15 دقیقه با آب بشویید و سریعا کمک پزشکی دریافت کنید.
  • بلعیدن آن موجب حالت تهوع، استفراغ و اسهال و تحریک دستگاه گوارش می گردد. سردرد، سرگیجه، صدای زنگ در گوش، اختلال شنوایی، اختلالات بینایی، گیجی، خواب آلودگی، تشنگی و تعریق از دیگر علائم آن است. مسمومیت شدید سالیسیلات ممکن است باعث اختلالات سیستم عصبی مرکزی مانند تشنج و کما شود. در صورت بلع، به هیچ وجه خود را مجبور به استفراغ نکنید و سریعا کمک پزشکی دریافت کنید.
  • استنشاق آن باعث تحریک غشای مخاطی و مجاری تنفسی فوقانی می شود. بلافاصله کمک پزشکی دریافت کنید. از هوای تازه استفاده کرده و اگر تنفس تان مشکل دارد از تنفس مصنوعی یا اکسیژن استفاده کنید.

بازار خرید و فروش جهانی اسید سالیسیلیک

بازار جهانی اسید سالیسیلیک در سال 2019 287.1 میلیون دلار برآورد شده است و پیش بینی می شود تا سال 2027 به 490.8 میلیون دلار برسد و از سال 2020 تا 2027 با CAGR 8.0٪ رشد کند. این بازار بر اساس کاربرد و منطقه تقسیم شده است. بر اساس کاربرد بازار به داروسازی، مراقبت از مو، مراقبت از پوست و مواد نگهدارنده غذا و سایر موارد تقسیم می شود. علاوه بر این، بخش دارویی به PC (داروهای تجویز شده) و OTC (بدون نسخه) طبقه بندی می شود. بر اساس مراقبت از پوست، بازار به مواد مرطوب کننده، ضد آفتاب و محلول آکنه تقسیم می شود. با مراقبت از مو، بازار به حالت دهنده و شامپو تقسیم می شود. براساس مناطق، بازار در سراسر آمریکای شمالی، اروپا، آسیا-اقیانوسیه و MEA مورد مطالعه قرار می گیرد.

بازار خرید و فروش جهانی اسید سالیسیلیک

بخش دارویی بیشترین سهم بازار سالیسیلیک اسید را در سال 2019 به خود اختصاص داد و پیش بینی می شود که این روند در دوره پیش بینی نیز ادامه یابد. این امر به کاربردهای متعددی در صنعت داروسازی مانند تولید دارو برای بیماری های قلبی عروقی نسبت داده می شود.  بازیگران برجسته بازار در حال سرمایه گذاری در فعالیت های تحقیق و توسعه برای گسترش استفاده از محصولات موجود و عرضه محصولات بهتر در بازار هستند. تقاضا برای اسید سالیسیلیک به دلیل افزایش استفاده در درمان اختلالات پوستی افزایش یافته است.

بر اساس منطقه، منطقه اروپا برای 37.0٪ سهم ارزش بازار در سال 2019 در بازار جهانی اسید سالیسیلیک، که بزرگترین بازار را در تمام مناطق برگزار می کند، ارزش دارد. این می تواند ناشی از مقررات دقیق و تاکید دولت های اتحادیه اروپا بر بخش مراقبت های بهداشتی در منطقه باشد. پس از اروپا، آمریکای شمالی و آسیا پیشرو در بازار این ماده هستند.

منابع

ویکی پدیا

برگه آنالیز محصول

دریافت آنالیز محصول گرید دارویی

دریافت آنالیز محصول گرید صنعتی

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “اسید سالیسیلیک چیست؟ خرید، قیمت و فروش”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین محصولات